Enkele meningen van mijn studenten

Geschreven door Chrystel. Gepost in Uncategorised

Hieronder vindt u enkele meningen van studenten, die ik al lesgeef.

Commentaire de René

Sujet : les meilleures leçons en français

Vanuit mijn werk doe ik veel projecten voor de Franse marine en kom ik vaak in Frankrijk. Ik wou al heel lang met Frans beginnen en in de zomer 2017 ben ik begonnen bij Chrystel. Eerst intensief met 2 sessies per week en toen ik een basis had, verder met 1 sessie per week. Elke les brengt ze met veel enthousiasme, afwisseling in methoden en materiaal. Ze verdiept zich in het domein waar ik in werk en heeft veel geduld om de taal en cultuur uit te leggen. Inmiddels kan ik me al aardig redden en is de Franse taal een hobby geworden. Als je goed Frans wilt leren, moet je bij Chrystel zijn!

Commentaire de  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sujet:  franse les
Nadat wij een huisje gekocht hadden in Frankrijk wilde ik heel graag beter Frans leren. Door haar inzet en niet te vergeten haar gevoel voor humor weet Chrystel elke les weer gezellig en leerzaam te maken. Ze speelt in op datgene wat op dat moment voor mij relevant is, zodat de lessen goed aansluiten op wat ik als leerling wil leren. Mijn woordkennis en spreekvaardigheid zijn goed vooruitgegaan. Ze helpt me ook waar het nodig is met brieven en formulieren naar officiële instanties in Frankrijk. Wat ik erg prettig vind is dat Chrystel doordat ze Française is veel kan vertellen over de gewoontes in Frankrijk. Spontaan komt ze met een heerlijk Frans recept aan en vertelt ze me hoe “ fruits de mer”gegeten moet worden. Helemaal top Chrystel. We gaan nog even door samen.


Commentaire de Philip

Sujet:  Fantastique
Na een thuis cursus Frans voor Beginners (LOI), bleek toch dat het mondelinge aspect te kort schoot. Chrystel heeft dat prima op gepakt en bijgeleerd wat er nodig was. Ze heeft dat op een voortreffelijke wijze gedaan met als resultaat dat ik geslaagd ben voor mijn DELF examen. Merci Chrystel!

Commentaire de Theo van Tongeren

Sujet: Dit is precies wat ik zocht!
Via een collega die wist dat ik al jaren zoekende was kwam ik bij Chrystel terecht.
Tijdens de eerste les had ze al snel in de gaten waar bij mij de schoen wringt.
Nu wekelijks een uurtje  uitermate prettig en ongedwongen in een één op één situatie frans spreken met behulp van de stof die zij mij geheel op maat gesneden aandraagt. 
Dit is precies datgene waarnaar ik al lang op zoek was , jammer dat ik deze stap niet eerder gezet heb!
Ik kan eenieder  Chrystel  ten zéérste aanbevelen!

 

Commentaire de Nana

Sujet : Gedegen en vol inspiratie
Christel geeft met veel inzet en inlevingsvermogen les. Ze legt helder uit en heeft een subtiel gevoel gevoel voor humor. Een absolute aanrader als je even snel een paar lessen wilt om korte termijn doelen te halen, maar ook 'op de lange afstand' een kei. Het is echt leuk en je merkt dat je snel vorderingen maakt. Als je les overweegt zou ik zeker contact met haar opnemen, haar adres is goed te vinden en ligt centraal binnen de stedendriehoek Zutphen/Deventer/Apeldoorn

 

Commentaire de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sujet:  perfecte voorbereiding
Door mijn activiteiten in de wielerwereld, waar de voertaal vaak Frans is, kreeg ik behoefte aan het vergroten van mijn spreekvaardigheid. Chrystel weet ontzettend veel van wielrennen en bereidt de lessen altijd heel erg goed voor, met leuke artikelen of filmpjes over wielrennen. De lessen zijn niet alleen nuttig, maar ook ontzettend leuk. Chrystel is echt een superjuf!

 

Commentaire de Gerrit Sligman

Sujet : Maatwerk
Voor mij is de Franse taal mijn hobby nummer 1, die zich voornamelijk uit in het lezen van Franstalige boeken. Door de lessen die ik volg is mijn spreekvaardigheid flink toegenomen. Ik merk dat duidelijk wanneer ik in Frankrijk ben. Chrystel weet mij steeds meer en beter aan de praat te krijgen, wat ik erg knap vind want ook in mijn moedertaal ben ik niet zo'n geweldige prater. Chapeau!

 

Commentaire de  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Sujet:  Echt geweldig!
Chrystel heeft mij enorm geholpen met mijn mondeling Frans. Ik was een beetje aan de late kant. We hadden nog maar een weekend om te oefenen, maar ze heeft er veel moeite in gestoken om die tijd zo optimaal mogelijk te benutten. Echt geweldig! Ik ben ontzettend blij dat ik contact met haar heb opgenomen, want dankzij haar heb ik toch nog een geweldig cijfer!

 

Commentaire de  Dennis van Kroonenburg

Sujet:  joli, joyeux et agréable!
Chrystels lesmethoden zijn erg prettig en gezellig vanwege de spelletjes die erbij gebruikt worden. Deze zijn elke keer op een grappige manier in elkaar gezet en toegespitst op de actuele les, maar ook de cursist! Renault 5 Turbo! Voor mij als ingenieur wilde ik meer technische bagage in plaats van het standaard huis-, tuin- en keuken-Frans. Chrystel kwam dan ook al vrij snel met uitleg en werkwijze van de ingenieur, materialen, microscopen en zelfs de werking van een energiecentrale. Eigenlijk voor beide erg leerzaam! Daardoor is het nu voor mij een stuk makkelijker om me het technische vakjargon in het Frans eigen te maken en daar over te praten met franse collega's. Naast de papieren met de lesinhoud weet Chrystel vele websites en video's te noemen waarop je naast de lessen zelf nog extra kunt leren. Haar leuke aanpak en aandacht voor de herhaling en uitspraak maken het elke keer opnieuw erg prettig uit te kijken naar de volgende les! Top!

 

 Commentaire de Harry Saathof

Sujet : franse les
Wij krijgen nu enige maanden les van Chrystel, omdat wij in Enschede wonen vinden wij het geweldig dat zij de reis naar ons toe wil maken. De hele familie krijgt les in verschillende niveau's wat veel voorbereiding vergt.De lessen gaan op een ontspannen leerzame manier. Wij zijn heel blij met haar, vooral het maatwerk is geweldig, dit in verband met speciale wensen.Zoals hulp bij officiele correspondentie Maar ook bij technische onderwerpen( verbouwingen in Frankrijk) steekt zij veel tijd in het zoeken van de benodigde informatie. Zoek u franse les op maat, op een proessionele maar gezellige manier.Is zij de beste keuze.

 

Commentaire de Marianne Saathof

Sujet : Mijn steun en toeverlaat
Wij krijgen les met drie dames en dat is vaak met veel gelach. Mijn gramatica is niet zo best, maar met de hulp van Chrystel kom ik er wel uit Soms begrijp ik niet alles, maar zij blijft geduldig en dat vind ik heel knap. De methode die zij gebruikt geeft veel uitdaging en ook veel afwisseling. Te veel theorie is vaak vermoeiend , vandaar dat zij heel afwissenlend werkt. Hierdoor blijf je goed bij de les. Wil je op een leuke,gezellige manier franse les dan is zij de beste keuze. Doordat zij zelf Francaise is kan zij je ook veel leren over de franse gewoontes. Chrystel laat mij voorlopig niet in de steek want ik heb je hard nodig.

Commentaire de Aniek

Sujet: Dormir, manger, jouer les!

Met deze les hebben we werkwoorden geleerd.

Eerst hebben we de woorden besproken en toen gingen we er foto's van maken.

Chrystel vertelde de woorden en wij moesten ze uitbeelden, lekker dollen, het was heeeeel leuk!